luni, 1 septembrie 2008

Festivalul naţional "Ponoare, Ponoare", editia 2008

În zona Peşterii Ponoarele şi a Podului lui Dumnezeu s-a desfăşurat timp de două zile festivalul naţional de folclor "Ponoare Ponoare", ediţia a III-a.
Festivalul de muzică populară ce reprezintă o tradiţie pentru zona de munte a judeţului Mehedinţi, atrage participarea numeroasă a locuitorilor comunei Ponoarele dar şi a locuitorilor comunelor şi satelor învecinate.
La reuşita acestui festival din punct de vedere al asigurării climatului de linişte şi siguranţă publică, şi-au adus o contribuţie importantă jandarmii mehedinţeni care au desfăşurat în aceste zile misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice şi au acţionat pentru prevenirea şi descurajarea oricăror fapte antisociale care pot perturba buna desfăşurare a festivalului de muzică populară.
Jandarmii mehedinţeni care au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică şi-au făcut simţită prezenţa în zona de desfăşurare a festivalului folcloric în jurul orei 17.00 şi şi-au încheiat misiunea la terminarea festivalului, asigurând prin misiunile specifice liniştea şi siguranţa cetăţenilor care doresc să petreacă două zile de neuitat în comuna Ponoarele.
Tot în această perioadă, echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi judeţean Mehedinţi au fost prezente şi în alte comune din judeţul Mehedinţi unde au avut loc sărbători câmpeneşti:nedeie în comuna Ilovăţ şi sărbătoarea Fiilor Satului în comuna Cireşu şi Iloviţa. Alături de echipaje din cadrul structurilor locale de poliţie, jandarmii mehedinţeni asigură măsurile de ordine şi siguranţă publice pentru buna desfăşurare a sărbătorilor câmpeneşti şi prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional in mediul rural.
Sursa:link Video:editia 2007

Niciun comentariu: